IK WIL GRAAG KENNISMAKEN MET DE SCHOOL

Dat kan ! Op zondag 8 maart is het opendeurdag van 14h tot 17h.
Op een ander moment? Graag na afspraak via telefoon/mail. Zie contact.

IK WIL MIJN KIND INSCHRIJVEN

Inschrijvingen voor het schooljaar 2020-2021:
De basisregel voor inschrijven is: wie eerst komt, krijgt als eerste een plaats. Er zijn echter uitzonderingen. Zo worden er decretaal drie voorrangsgroepen vastgelegd. Voor elk van deze groepen worden specifieke inschrijfperiodes vastgelegd. De data van deze periodes vind je hieronder. Deze data zijn overigens dezelfde voor alle scholen op grondgebied Aalst.

vanaf maandag 3 februari tot en met vrijdag 21 februari 2020:
Voorrangsperiode voor het inschrijvingen van broers/zussen van leerlingen (of kinderen die tot dezelfde leefeenheid behoren) en kinderen van het personeel
!!Maak gebruik van deze periode. Schrijf uw kind zo snel mogelijk in!! U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

van maandag 9 maart tot en met vrijdag 20 maart 2020:
algemene inschrijvingen, rekening houdend met de vooraf afgesproken aantallen over bepaalde doelgroepen

vanaf maandag 20 april 2020:
vrije inschrijvingen

MIJN KLEUTER GAAT VOOR HET EERST NAAR SCHOOL…

instapdata
Vanaf de leeftijd van 2 jaar en 6 maanden mogen kleuters naar school.
Dit kan echter alleen op de instapdata.
De instapdatum voor je kleuter kan je eenvoudig berekenen
via website Onderwijs Vlaanderen.

Dit zijn de instapdata van het schooljaar 2019-2020:

• 1 september 2020 >> geboren ten laatste op 01/03/2018
  • 9 november 2020 (na de herfstvakantie) >> geboren ten laatste op 09/05/2018
  • 4 januari 2021 (na de kerstvakantie) >> geboren ten laatste op 04/07/2018
  • 1 februari 2021 >> geboren ten laatste op 01/08/2018
  • 22 februari 2021 (na de krokusvakantie) >> geboren ten laatste op 22/08/2018
  • 19 april 2021 (na de paasvakantie >> geboren ten laatste op 19/10/2018
  • 17 mei 2021 (na Hemelvaart)>> geboren ten laatste op 17/11/2018
  • 1 september 2021 (na de zomervakantie) >> geboren ten laatste op 31/12/2018

Is uw kindje later geboren? Dan mag het pas instappen in het schooljaar 2021-2022.

een bezoekje aan de klas

De kleuter komt samen met zijn/haar ouders een kijkje nemen in de klas voor de eerste schooldag.  Samen maakt u kennis met juf Sonja en de klasgenootjes

Donderdag 27 augustus 2020 tussen 17 en 19 uur (openklasmoment) verwachten we
de kleuters die instappen op maandag 1 september en maandag 9 november 2020.

Dinsdag … december 2020 om 9 uur verwachten we
de kleuters die instappen op maandag 4 januari en maandag 1 februari 2021.

Dinsdag … februari 2021 om 9 uur verwachten we
de kleuters die instappen op maandag 22 februari, maandag 19 april en maandag 17 mei 2021.

zindelijkheid

Van kinderen die naar school gaan, verwachten ouders dat ze heel wat nieuwe dingen leren. En terecht! Dat is niet anders bij peuters. De kleuterjuf zelf wil niets liever dan de peuters allerlei nieuwe dingen bijbrengen. Want in een peuterklas wordt er op een even zinvolle manier geleerd als in de andere kleuterklassen.
De voorbije jaren wordt dit in de peuterklas jammer genoeg steeds moeilijker. De kleuterjuf moet zeer veel tijd (te veel tijd) investeren in het verschonen van luiers en in zindelijkheidstraining. Dit is jammer want dit gaat ten koste van de onderwijstijd.

Als school vinden wij dat het de taak van de ouders is
om hun kinderen zindelijk te maken.
Dit is niet de taak van de kleuterjuf.

Enkele tips om hier thuis aan te werken:

•  De ideale leeftijd voor zindelijkheidstraining is tussen 18 maanden en 2 jr.
  •  Zorg dat er thuis een potje staat zodat je kind hieraan went.
  •  Kinderen bootsen na wat mama of papa doet. Neem je kind daarom af en toe mee als je naar toilet gaat.
  • Geef het potje een vaste plaats bv. op de badkamer, in het toilet
  •  In het begin is op het potje gaan zitten, al een stap in de goede richting.
  • Probeer ervoor te zorgen dat je kind een minuutje of twee blijft zitten.
  • Zet je kind op vaste tijdstippen op het potje (bv. Elke ochtend, voor of na het eten, net voor het in bad gaat, net voor het slapen gaan, …)
  • Blijf in de buurt. De aanwezigheid van mama of papa is voor kinderen op die leeftijd zeer belangrijk.
  • Laat je kind niet langer dan 5 min. zitten.
  • Laat aan je kind blijken dat je blij bent als hij/zij in het potje plast. (dikke duim, bravo doen, een knuffel geven)
  • Zindelijkheidstraining vraagt tijd. Ook al plast je kind soms al op het potje, er zullen zeker nog ongelukjes gebeuren. Word daar niet boos om.
  • Laat je kleuter regelmatig zonder pamper lopen. Zo voelt hij/zij wanneer er pipi/kaka in de broek is.
  •  Zorg voor makkelijke kledij als je kleuter in het begin op het potje gaat.

VEEL SUCCES!