Fotoalbum derde leerjaar

Carnaval op school!

Het werd een carnavalsgekke dag! Clown Jaspie maakte ons aan het lachen bij zang, dans, spel en ongelooflijke goocheltrucs. Tijdens de spannende ajuinen- en snoepjesworp won Axel van het derde leerjaar de gouden ajuin.

Bezoek aan de carnavalshallen en het carnavalsmuseum te Aalst

Op donderdag 1 februari brachten we een bezoek aan de carnavalshallen en het carnavalsmuseum te Aalst. De gids vertelde ons heel wat over de bouw van de prachtige praalwagens en over carnaval in Aalst. Het belooft een prachtige stoet te worden!

Achter de schermen van De Werf

We brachten een bezoek achter de schermen van De Werf. De gids bracht ons op het podium tussen de decorstukken, achter de coulissen, in de kleedkamertjes, de artiestenfoyer, de zaal en het balkon, de technische ruimten,.. De techniekers waren net het geluid en de belichting aan het testen. Op het podium stond een decor... Kijk maar mee!

Wereldhapjes op onze nieuwjaarsreceptie

Vrijdag 12 januari wensten we mekaar 'Gelukkig Nieuwjaar' op onze wereldhapjesreceptie! Het derde leerjaar zorgde voor hapjes uit de Verenigde Staten van Amerika! Mmm, lekker die zelfgemaakte donuts en popcorn! De peanut butter toast (pindakaas) smaakte bijzonder... Ons kraampje was in een wip leeg! Lekker zeg!

Een zalige advent en kerst!

Tijdens de advent werkten we rond het project Welzijnszorg "1 op 7 haalt de meet niet!" 1 op 7 kinderen leven in armoede in ons land. Samen met Robbie en zijn vrienden ontdekten we de problemen die zij ervaren. Dit langs een verhaal, een doolhofspel, het armoedewebspel en een lied. We verzamelden met onze school voor de sociale kruidenier van Aalst een heleboel etenswaren zodat ook die kinderen een lekker kerstfeest wacht! Ons kerstfeestje was supergezellig met een sterrenshow, kerstliedjes, een hapje en een drankje en natuurlijk pakjes!

Spelcarrousel

Samen klimmen, gooien, fietsen, dansen, springen, spelen, .... Spelcarrousel was heel leuk!

Leve oma en opa!

In november verrassen we onze lieve oma's en opa's met een klein knutselwerkje, per post bezorgd. De postbode zal het druk hebben... Er zijn zelfs brieven bij naar Oekraïne, Roemenië, Suriname,...

Werken met de euro

Leve Sint en Piet!

De hele week werkten we rond het supergrappige verhaal 'Het Lachje van Sint'. We mochten deeltjes naspelen met de handpoppen, het portret van Sint en vlagjes knutselen, zingen,.... Zwarte Piet kwam koekjes strooien in de klas! Wat een rommel liet hij achter. En wij mochten het weer opruimen...En dan kwamen Sint en Piet op bezoek. We zongen ons sintenraplied als echte rappers en kregen lekkere snoep een grote zak cadeautjes voor de klas. We hebben Piet toch ook flink beetgenomen, hee? :) We hebben genoten!

Griezelen maar...

Griezelige spinnen en bostrolletjes knutselen, een hele hoop enge liedjes en versjes leren, bewegen op akelige muziek, nare zinnen, tekeningen en schaduwen verzinnen... Ja, echt bangelijk!

We tellen tot 1000!

Het is zover... We tellen tot 1000!

Dag van de jeugdbeweging!

Vrijdag 20 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. We kwamen in ons uniform naar school en speelden leuke spelletjes!

 Saved by the bell 2017

263 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes op 5 oktober, de dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen.

Op herfstleeruitstap naar het park te Aalst

Met al onze zintuigen genieten van de herfst in het park: bomen meten, voelen, observeren, tekenen, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

Een nieuwe start!

Hoera! We zijn goed geland in het derde leerjaar! Wat een leuke bende! Kijk maar!