Fotoalbum derde leerjaar

Op bezoek bij de dierenarts

Op dinsdag 21 mei brachten we een bezoek aan de dierenarts. Zij vertelde ons heel wat over haar beroep en hoe zij dieren helpt en verzorgt. Heel interessant. We kregen zelfs een leuk cadeautje. Fijn zeg! Dankjewel, dierenarts!

Jaarthema: Stap je mee? Mei: zomerschoenen

Deze maand stappen we mee met onze zomerschoenen. Tijdens een fotowandelzoektocht gaan we op zoek naar foto's van zomerschoenen die ons de weg wijzen. We noteerden de schoenen in de juiste volgorde en kregen nadien een puzzelstuk van een grote schoenenpuzzel die we met de school dan vormen. En waar ging de fotozoektocht heen? Rarara, de foto's spreken voor zich....

Naar de kinderboerderij 't Hof te Oudegem

Op donderdag 2 mei bezochten we de kinderboerderij 't Hof te Oudegem... De boer en boerin vertelden over de boerderijdieren. We mochten de dieren voederen, kammen, aaien... Ook hun hok uitmesten... De foto's spreken voor zich...

Skeeleren in Rollerland

Woensdag 24 april beleefden we een supertoffe sportdag te Rollerland. We kregen initiatie skeeleren door een ervaren lesgever. Nu voelen we ons allemaal in ons sas op die kleine wieltjes! Tussendoor mochten we ons hartje ophalen in de binnenspeeltuin.

Bezoek aan de bib Utopia te Aalst

Op dinsdag 23 april brachten we een bezoek aan de bibliotheek te Aalst. We kregen er echte boekenkriebels van! Via allerlei opdrachtjes maakten we kennis met de werking van de bib. We zijn nu echte bibcracks!

Bezoek carnavalshallen te Aalst

Op maandag 25 februari brachten we een bezoek aan de carnavalshallen te Aalst. De gids vertelde ons heel wat over de bouw van de prachtige praalwagens en over carnaval in Aalst. Indrukwekkend zeg!

Jeugdauteur en illustrator Gerda Dendooven op bezoek

Tijdens de jeugdboekenmaand in maart, kwam jeugdboekenauteur en illustrator Gerda Dendooven op bezoek in onze klas. Zij kon boeiend vertellen en daarbij prachtig tekenen . Leuk zeg! De dagen voordien maakten we kennis met haar boeken via leuke opdrachtjes in groepjes. Iedereen wil nu vast en zeker haar mooie boeken lezen.

Februari: Gekke,  gepimpte schoenen

Februari is in ons jaarthema 'Stap je mee?' de maand van de gekke schoenen. We pimpten op heel eigen en creatieve manier onze schoenen. De resultaten zijn prachtig... Daarna hielden we samen met 1, 2 en 3 een heuse schoenenmodeshow!

Maart en april, maanden van de sportschoen

We komen in maart en april iedere vrijdag naar school met sportschoenen om die dag deel te nemen aan de 'daily mile'. Dit wil zeggen 15 minuten bewegen (lopen of stappen) in de buitenlucht.

Nationale pyamadag van Bednet

We deden mee met de nationale pyamadag van Bednet. Zo steken wij een hart onder de riem van zieke kinderen. Bednet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen door ziekte, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Zo zijn ze mee met de lessen en blijven ze in contact met hun vrienden.

Nieuwjaarsreceptie  2019

Op vrijdag 11 januari trokken het eerste, tweede en derde leerjaar hun feestschoenen en -kleren aan. We wensten elkaar een gelukkig Nieuwjaar bij een hapje en een drankje. Tijdens een dobbelsteenvragenspelletje vertelden we over de voorbije feesten. Veel geluk in 2019!

Een zalige advent en kerst

Tijdens de advent werkten we rond het project Welzijnszorg "1 op 5 loopt school in de buitenbaan’ 1 op 5 kinderen leven in armoede in ons land en krijgen niet dezelfde kansen. Samen met Robbie en zijn vrienden ontdekten we de problemen die zij ervaren en hoe ze zich hierbij voelen. Dit langs een verhaal, een kansenspel, het armoedewebspel, een lied en een dansje. We zongen en dansten dit lied tijdens de sfeervolle kerstviering met de hele school in de kapel. We verzamelden met onze school voor de organisatie Arminaa (Arm in Aalst) heel wat kleren. Op de kerstmarkt verkochten we onze zelfgeknutselde kerstbomen. Ons kerstfeestje was supergezellig met een sterrenshow, kerstliedjes, een hapje en een drankje en natuurlijk pakjes!

Red het klimaat!

3B heeft een boodschap. We zingen en tekenen voor het klimaat en laten ons horen! Doe een goede daad, red het klimaat! De planeet aarde heeft een probleem. We moeten de klimaatopwarming beperken. Dit is een boodschap voor alle leeftijden. Politici moeten meer moeite doen voor een beter klimaat. 190 landen houden een klimaattop in Polen om na te denken over hoe ze het klimaat kunnen redden. Hopelijk maken ze goede plannen.

Spelcarrousel

Samen klimmen, gooien, fietsen, dansen, springen, spelen, .... Spelcarrousel was heel leuk!

Leve oma en opa!

In november verrassen we onze lieve oma's en opa's met een klein knutselwerkje, per post bezorgd. De postbode zal het druk hebben...

Leve Sint en Piet!

De hele week werkten we rond het supergrappige verhaal 'Het Lachje van Sint'. We mochten deeltjes naspelen met de handpoppen, het portret van Sint en vlagjes knutselen, zingen,.... De Pieten bleven slapen op onze school en haalden een heleboel kattekwaad uit. Kijk maar naar het filmpje van de camera's. Ze kwamen ook koekjes strooien in de klas! Wat een rommel lieten ze achter. En wij mochten het weer opruimen...En dan kwamen Sint en de Pieten op bezoek. We zongen ons sintenraplied als echte rappers en kregen lekkere snoep een grote zak cadeautjes voor de klas. Dankjewel Sint en Piet!

Lekker griezelen...

Griezelige spinnen en bostrolletjes knutselen, een hele hoop enge liedjes en versjes leren, bewegen op akelige muziek, nare tekeningen en schaduwen verzinnen... Ja, echt bangelijk!

Dag van de jeugdbeweging

Op 19 oktober is het de dag van de jeugdbeweging! Wel 9 kinderen uit onze klas zijn bij Chiro of de Scouts!

Jaarthema oktober: Met onze laarzen op wandel

Stap je mee in oktober? Samen met het 6de leerjaar trokken we onze laarzen aan en gingen we wandelen en spelen in de natuur!

Hoekenwerk in 3A

Saved by the bell 2018 - Goed onderwijs voor iedereen!

263 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes op 5 oktober, de dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen.

Op herfstleeruitstap naar het park te Aalst

Met al onze zintuigen genieten van de herfst in het park: bomen meten, voelen, observeren, tekenen, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

Stap je en dans je mee met de pantoffelpolonaise?

Ons jaarthema 'Stap je mee?' ging in september van start met 'pantoffels'. We zongen en dansten de knotsgekke pantoffelpolonaise in de klas en met de hele school.

Mama's en papa's op de schoolbanken

Wie neust daar in onze lessenaars?

Stap je mee in 3B?

Een heleboel foto's die vertellen dat 3B superflink van start ging! 3B stapt mee!