Fotoalbum derde leerjaar

Red het klimaat!

3B heeft een boodschap. We zingen en tekenen voor het klimaat en laten ons horen! Doe een goede daad, red het klimaat! De planeet aarde heeft een probleem. We moeten de klimaatopwarming beperken. Dit is een boodschap voor alle leeftijden. Politici moeten meer moeite doen voor een beter klimaat. 190 landen houden een klimaattop in Polen om na te denken over hoe ze het klimaat kunnen redden. Hopelijk maken ze goede plannen.

Spelcarrousel

Samen klimmen, gooien, fietsen, dansen, springen, spelen, .... Spelcarrousel was heel leuk!

Leve oma en opa!

In november verrassen we onze lieve oma's en opa's met een klein knutselwerkje, per post bezorgd. De postbode zal het druk hebben...

Leve Sint en Piet!

De hele week werkten we rond het supergrappige verhaal 'Het Lachje van Sint'. We mochten deeltjes naspelen met de handpoppen, het portret van Sint en vlagjes knutselen, zingen,.... De Pieten bleven slapen op onze school en haalden een heleboel kattekwaad uit. Kijk maar naar het filmpje van de camera's. Ze kwamen ook koekjes strooien in de klas! Wat een rommel lieten ze achter. En wij mochten het weer opruimen...En dan kwamen Sint en de Pieten op bezoek. We zongen ons sintenraplied als echte rappers en kregen lekkere snoep een grote zak cadeautjes voor de klas. Dankjewel Sint en Piet!

Lekker griezelen...

Griezelige spinnen en bostrolletjes knutselen, een hele hoop enge liedjes en versjes leren, bewegen op akelige muziek, nare tekeningen en schaduwen verzinnen... Ja, echt bangelijk!

Dag van de jeugdbeweging

Op 19 oktober is het de dag van de jeugdbeweging! Wel 9 kinderen uit onze klas zijn bij Chiro of de Scouts!

Jaarthema oktober: Met onze laarzen op wandel

Stap je mee in oktober? Samen met het 6de leerjaar trokken we onze laarzen aan en gingen we wandelen en spelen in de natuur!

Hoekenwerk in 3A

Saved by the bell 2018 - Goed onderwijs voor iedereen!

263 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes op 5 oktober, de dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen.

Op herfstleeruitstap naar het park te Aalst

Met al onze zintuigen genieten van de herfst in het park: bomen meten, voelen, observeren, tekenen, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

Stap je en dans je mee met de pantoffelpolonaise?

Ons jaarthema 'Stap je mee?' ging in september van start met 'pantoffels'. We zongen en dansten de knotsgekke pantoffelpolonaise in de klas en met de hele school.

Mama's en papa's op de schoolbanken

Wie neust daar in onze lessenaars?

Stap je mee in 3B?

Een heleboel foto's die vertellen dat 3B superflink van start ging! 3B stapt mee!