Fotoalbum vierde leerjaar

De avonturen van 4A kan je hier volgen op Facebook.

De avonturen van 4C kan je hier volgen op Facebook.

 

 De avonturen van 4B kan je hieronder volgen:

Welkom in 4B

We zijn vandaag gestart in een splinternieuwe klas voor een gloednieuw schooljaar!

Vrijdagnamiddag

Na een hele week flink door te werken is het nu tijd om de week af te sluiten met heel wat leuke activiteiten... Het gaat er dan telkens heel gezellig aan toe !

Computerles

Op dinsdagnamiddag gaan we wekelijks naar de computerklas. Deze keer maakten we leuke tekeningen in paint.

Dag van de sportcub

De sportievelingen van 4B

Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 22 oktober was het dag van de jeugdbeweging. We kwamen dus in ons uniform naar school. Dat was cool ! Tijdens de pauzes werden er ook typische spelletjes gespeeld. Iedereen genoot er volop van...

Harige spinnen in hun web

Het is volop herfst! Hier horen spinnen bij... In de muzo-les was het gezellig druk toen we voor onze flashy spinnen een web in elkaar timmerden. De werkjes waren echt prachtig!

Leeruitstap naar het Speelgoedmuseum

Op 26 oktober spoorden we naar Mechelen om er het Speelgoedmuseum te bezoeken. We ontdekten er heel wat soorten speelgoed, zowel oud als modern, maar ook speelgoed uit andere landen. Samen met een klasvriendje moesten we heel goed uitkijken naar het speelgoed en de info-kaartjes hierbij om onze opdrachten te kunnen oplossen. Zo kwamen we o.a. te weten waar de naam "teddy"-beer vandaan kwam...Na het middageten mochten we vrij spelen op de grote speelgoedtafels. Vlugger dan verwacht was het tijd om terug naar school te keren...Het was een leerrijke en kei-leuke dag!

Sint en Pieten op bezoek

We hadden er erg naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover ! De Sint en zijn Pieten kwamen bij ons op bezoek...Met een dansje verwelkomden we hen. We kregen een grote zak met leuke cadeautjes voor onze klas. Iedereen kreeg ook een puntzak met heel wat lekkers erin...

Alles met de bal

Op 15 november maakten we in de sporthal van Moorsel kennis met heel wat balsporten. Het was een superleuke voormiddag !

Kerstfeest in de klas

We sloten het eerste trimester af met een spannende wedstrijd 4 op een rij en een leuke kerstquiz .Tijdens de kerstfilm genoten we van onze chips of popcorn met een zelfgekozen drankje. Natuurlijk verdienden we ook een pakje vol verrassingen van onder de kerstboom...Wat een onvergetelijke dag!

Frans oefenen

In duo's oefenen wij onze nieuwe woordjes over de Waalse provincies in het Frans. Leuk en leerrijk !

Typisch Belgisch schilderij

Omdat we al heel wat over België leerden, maakten we in de muzo-les een typisch Belgisch schilderij met sponzen. We mogen terecht heel fier zijn op de prachtige resultaten.

Lichtmis is pannenkoekentijd !

Omdat het deze week Lichtmis was, trakteerde de juf met pannenkoeken. Ze smaakten heerlijk met bloemsuiker ,bruine suiker, siroop, confituur, choco ... En daarbij nog een zelfgekozen drankje...Lekker, zeg!

Carnaval

Een zelfgemaakt carnavalskostuum

We kregen van het feestcomité een opdracht om voor 2 juffen op school een carnavalskleed te ontwerpen. Dit deden we met veel plezier...Het werd een fijn groepswerk en het resultaat mag zeker gezien zijn!

Digitale maskers

In paint maakten we een digitaal masker. Heel wat leuke resultaten verschenen op ons scherm...Dit was écht top!!

Computerles  :Foto's bewerken

We leerden op de computer foto's bewerken. Er kwamen heel leuke resultaten uit de bus!

Boekenmaand :Helden en schurken

Op 24 maart bezochten we Utopia in Aalst. Ter gelegenheid van de boekenmaand namen we deel aan een interactieve quiz over "helden en schurken". Het was heel interessant en we beleefden hierbij ook dolle pret... Dit wordt weer een leuke herinnering in dit schooljaar...

Klasfoto met juf Ellen

Bij het afscheid van onze stagejuf maakten we nog een paar leuke foto's. Dankjewel, juf Ellen voor de leuke tijd !