Fotoalbum vierde leerjaar

4B bezoekt Bastion VIII te Dendermonde

Omdat we in de Wero-lessen over de (W)onderwaterwereld leerden, bezochten we Bastion 8 te Dendermonde. Onder leiding van Jelle bestudeerden we van heel dichtbij het leven in het water. Bloedzuigers, waterschorpioenen, waterpissebedden, ruggezwemmers, waterjuffers, salamanders, poelslakken, schaatsenrijders...hebben voor ons geen geheimen meer ! Na een gezellige picknick keerden we terug naar school. Wat een fijne en onvergetelijke mei-dag

4B op slakkenzoektocht

In de maand mei leren we veel over de natuur ! Vandaag waren de slakken aan de beurt... Daarom trokken we er op uit om deze diertjes van heel dichtbij te bestuderen. Heel boeiend en ook heel leuk op deze zonnige dag !

Paaseieren zoeken

Onder een stralende zon trokken we met de beide klassen op zoek naar paaseieren in de kloostertuin. En ja hoor, de paasklokken waren ons zeker niet vergeten !Vele manden konden we vullen met lekkere paaseieren die wel heel goed verstopt zaten...Daarna was het smullen van al dat lekkers !

Pyjamadag

Op vrijdag 15 maart 2019 was het Nationale Pyjamadag! Dankzij Bednet krijgen langdurig zieke kinderen toch de kans om de lessen te volgen via een webcam. Ook wij toonden ons solidair door een hele dag in pyjama les te volgen !

Carnaval

Het was een te gek feestje ! Eerst pimpten we onze schoenen en dansten er lustig op los...Tijdens de ajuinenworp ving Elin het gouden ajuintje en won hierdoor een lekkere prijs ...

Winnaar van de carnavalsaffiche

Quinten uit 4B maakte een prachtige carnavalsaffiche en won hiermee een mooie en lekkere prijs !Heel knap gedaan, hoor ! Een dikke proficiat !!

Muzische activiteiten met de studenten van 5 STV

Wat een leuke dag was dit! De studenten van 5 STV lieten ons vandaag kennis maken met verschillende workshops : koken, schminken, t-shirts bewerken, muziek maken, dansen, sport, knutselen, spelletjes spelen...We hebben er enorm van genoten en zullen dit niet vlug vergeten...Dankjewel voor zoveel leuks !!

Leeruitstap naar Brussel

Omdat we over België en onze hoofdstad leerden, spoorden we op 15 februari naar Brussel. We bezochten daar in het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling van kunstenaar René Magritte. Een gids leidde ons rond en toonde ons heel wat prachtige schilderijen. Nadien wandelden we tot aan het koninklijk paleis. Wat een prachtig en mega-groot gebouw, zeg ...Na de lunch hielden we een zoektocht op de Grote Markt. Hier zagen we heel wat indrukwekkende gebouwen. Tijdens onze wandeling doorheen de stad ontmoetten we 2 heel bekende Brusselaars : Manneke Pis en Jeanneke Pis ...We hebben heel wat bijgeleerd en vonden deze leeruitstap kei-leuk!

Poppenkast

4A speelt poppenkast voor de kleuters met een zelfgemaakte pop en een zelfgeschreven sprookje

Lichtmis

Omdat het bijna Lichtmis was, trakteerde de juf met pannenkoeken. Ze smaakten heerlijk met bloemsuiker,bruine suiker, siroop, confituur, choco ...Lekker, zeg!

Computerles in 4B

We leerden werken met "paint" en bekwamen prachtige tekeningen op ons computerscherm !Hierop waren we terecht heel fier...:-)

Groepjeslezen

Lezen is leerrijk en leuk ! Daarom onze wekelijkse afspraak op donderdag om deze activiteit te doen in groepjes...

Spelnamiddag in 4B

Deze week leerden we heel wat over speelgoed : hoe de kinderen in de 16e eeuw speelden, over speelgoed in de kindertijd van onze ouders en grootouders maar ook over speelgoed in andere werelddelen...Een spelletjesnamiddag met ons eigen speelgoed mocht dan ook zeker niet ontbreken! We beleefden er samen veel pret aan...

Sint-Maarten en zijn Pieten op bezoek

We hadden er erg naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover ! De Sint en zijn Pieten kwamen bij ons op bezoek...We lazen onze zelfgemaakte rijmversjes voor en kregen een grote zak met leuke cadeautjes voor onze klas. Iedereen kreeg ook een puntzak met heel wat lekkers erin...Ons dansje (zie bij de filmpjes) was de afsluiter van een reuzeleuke dag !!

Halloween in 4B

Deze week was écht bangelijk! Elke dag keken we uit om de belevenissen van Mevrouw Spinrag te horen. We ontfutselden Dracula-raadsels op de computer. We lieten onze hersenen kronkelen tijdens een spannende herfstquiz...We sloten deze week af met een Halloween-party die je kan bekijken en beluisteren bij de filmpjes op deze site.

Leeruitstap naar Mechelen

Op 25 oktober spoorden we naar Mechelen om er het Speelgoedmuseum te bezoeken. We ontdekten er heel wat soorten speelgoed, zowel oud als modern, maar ook speelgoed uit andere landen. Samen met een klasvriendje moesten we heel goed uitkijken naar het speelgoed en de info-kaartjes hierbij om onze opdrachten te kunnen oplossen. Zo kwamen we o.a. te weten waar de naam "teddy"-beer vandaan kwam...Na het middageten mochten we vrij spelen op de grote speelgoedtafels. Vlugger dan verwacht was het tijd om terug naar school te keren...Het was een leerrijke en kei-leuke dag!

4A maakt kastelen

Herfstwandeling met de kleuters

Onder een stralende herfstzon trokken we met onze laarsjes aan op wandel naar het recreatiecentrum in Gijzegem. Met materiaal uit de natuur maakten we leuke herfsttafereeltjes...Het was écht genieten voor klein en groot !

Kastelen bouwen in 4B

Na ons bezoek aan het Gravensteen, probeerden we zelf ook om kastelen te bouwen...We beleefden er veel pret aan en de resultaten waren prachtig !

Een konijn op bezoek in 4B

Vandaag mocht het reuze-konijn van Arnaud eens op bezoek komen in onze klas ! Het was een heel lief diertje dat heel zacht aanvoelde...Wij vonden hem super leuk ! Alvast een heel fijne belevenis....

Dierendag

Omdat het op 4 oktober dierendag was, kwam de hond van Lore en Marie op bezoek. We vonden dit allemaal reuzefijn !

Leeruitstap Gent

We leren dit jaar over onze provincie-hoofdplaats Gent. Daarom bezochten we hier het Gravensteen, de bekende burcht uit de Middeleeuwen. We werden er allen tot ridder geslagen. Je kan dit bekijken bij de filmpjes op deze site. In de kelder vonden we de schat ! Die schitterde als goud en smaakte bovendien heel lekker...Na de middag bezochten we het huis van Alijn. We maakten hier kennis met het leven in de 20 ste eeuw. Heel boeiend en leerrijk!

Tableau vivant in 4A

De "dorpsschool" van Ferdinand De Braekeleer. Het was heel anders dan nu...

Samen spelen in 4A

Welkom in 4B

We zijn weer gestart voor een gloednieuw schooljaar in een splinternieuwe klas...