Fotoalbum vierde leerjaar

De avonturen van 4A en juf Anneke kan je hier volgen op Facebook.

 

 

 De avonturen van 4B en juf Anne-Marie kan je hieronder volgen:

Welkom in 4B

We zijn opnieuw gestart in een splinternieuwe klas voor een gloednieuw schooljaar!

Dag van de sportclub

Op woensdag 28 september was het de dag van de sportclub. Alle sportievelingen van 4B kwamen in sportuitrusting naar school. Wat een leuke dag!

Leeruitstap naar Gent

Omdat we dit jaar over onze provincie leren, spoorden we op 29 september naar onze hoofdplaats Gent. Een bezienswaardigheid uit de Middeleeuwen is natuurlijk het Gravensteen. Een gids vertelde ons wat er hier allemaal gebeurde zo'n 800 jaar geleden. Wat was dit een boeiende en leerrijke uitstap!

EHBO in 4B

In de Wero-les leerden we over EHBO . Een kleefpleister, een wondpleister, een pincet, een veiligheidsspeld, een vasthechtingshoekje, verschillende soorten verbanden...we leerden er heel wat over... Als afsluiter van de les probeerden we bij de klasgenootjes om een spiraalverband en een driehoeksverband correct aan te brengen. Zeer leerrijk maar ook keileuk!

Vrijdagnamiddag

Na een hele week flink door te werken is het nu tijd om de week af te sluiten met heel wat leuke activiteiten... Het gaat er dan telkens heel gezellig aan toe !

Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 21 oktober was het dag van de jeugdbeweging. We kwamen dus in ons uniform naar school. Dat was cool ! Tijdens de pauzes werden er ook typische spelletjes gespeeld. Iedereen genoot er volop van...

Harige spinnen in hun web

Het is volop herfst! Hier horen spinnen bij... In de muzo-les was het gezellig druk toen we voor onze flashy spinnen een web in elkaar timmerden. De werkjes waren echt prachtig!

Leeruitstap naar het Speelgoedmuseum

Op 27 oktober spoorden we naar Mechelen om er het Speelgoedmuseum te bezoeken. We ontdekten er heel wat soorten speelgoed, zowel oud als modern, maar ook speelgoed uit andere landen. Samen met een klasvriendje moesten we heel goed uitkijken naar het speelgoed en de info-kaartjes hierbij om onze opdrachten te kunnen oplossen. Zo kwamen we o.a. te weten waar de naam "teddy"-beer vandaan kwam...Na het middageten mochten we vrij spelen op de grote speelgoedtafels. Vlugger dan verwacht was het tijd om terug naar school te keren...Het was een leerrijke en kei-leuke dag!

Halloween

Deze week was écht bangelijk! Elke dag keken we uit om de belevenissen van Mevrouw Spinrag te horen. We ontfutselden Dracula-raadsels op de computer. We lieten onze hersenen kronkelen tijdens een spannende herfstquiz...We sloten deze week af met een Halloween-party die je kan bekijken en beluisteren bij de filmpjes op deze site.

Zelf speelgoed maken

Tijdens de week dat de Sint bij ons langs komt, probeerden we zelf speelgoed te maken met wegwerpmateriaal. Deze opdracht kregen we van Hip! Hierin zijn we dus aardig geslaagd en we vonden het daarbij nog heel leuk!

Bezoek Sint en pieten

We hadden er erg naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover ! De Sint en zijn Pieten kwamen bij ons op bezoek...We lazen onze zelfgemaakte rijmversjes voor en kregen een grote zak met leuke cadeautjes voor onze klas. Iedereen kreeg ook een puntzak met heel wat lekkers erin...Ons dansje (zie bij de filmpjes) was de afsluiter van een reuzeleuke dag !!

Toneel : Het drama van de teen

Na een heuse verkleedpartij werd het muisstil in de klas. Iedereen was een en al oor voor de voorstelling over koning Toetmoses die vastzat in zijn badkuip. We hebben aan dit "drama" in elk geval veel pret beleefd ! Bij de filmpjes kan je hierover nog meer te weten komen...

Spelnamiddag

We sloten vandaag ons Wero-thema Speelgoed af met een heuse spelnamiddag. Wat was dit leuk en gezellig in onze klas...

Leeruitstap Brussel

Omdat we over België en onze hoofdstad leerden, spoorden we op 26 januari naar Brussel. We bezochten daar in het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling van kunstenaar René Magritte. Een gids leidde ons rond en toonde ons heel wat prachtige schilderijen. Nadien wandelden we tot aan het koninklijk paleis. Wat een prachtig en mega-groot gebouw, zeg ...Na de lunch hielden we een zoektocht op de Grote Markt. Hier zagen we heel wat indrukwekkende gebouwen. Tijdens onze wandeling doorheen de stad ontmoetten we 2 heel bekende Brusselaars : Manneke Pis en Jeanneke Pis ...We hebben heel wat bijgeleerd en vonden deze leeruitstap kei-leuk!

Lichtmis is pannenkoekentijd!

Omdat het vandaag Lichtmis was, trakteerde de juf met pannenkoeken. Ze smaakten heerlijk met bloemsuiker,bruine suiker, slagroom, choco ...Lekker, zeg!

Maskers maken in paint

In paint maakten we een digitaal masker. Heel wat leuke werkjes verschenen op ons scherm...Dit was écht top!!

Alles met de bal

Op 17 februari maakten we in de sporthal van Moorsel kennis met heel wat balsporten. Het was een superleuke voormiddag !

The Masked Singer in 4B

De leerlingen van 4B organiseerden zelf een Masked Singerwedstrijd. We beleefden er veel pret aan...