Fotoalbum vierde leerjaar

Leeruitstap naar Bastion 8

Omdat we in de Wero-lessen over de (W)onderwaterwereld leerden, bezochten we Bastion 8 te Dendermonde. Onder leiding van Jelle en Gert bestudeerden we van heel dichtbij het leven in het water. Bloedzuigers, waterschorpioenen, waterpissebedden, ruggezwemmers, waterjuffers, salamanders, poelslakken, schaatsenrijders...hebben voor ons geen geheimen meer ! Na een gezellige picknick keerden we terug naar school. Wat een fijne en onvergetelijke juni-dag!

Naar de kapel!

De slak

Hoekenwerk, carnaval en verrassing

We leerden heel wat bij over carnaval tijdens het hoekenwerk. We deden ons uiterste best, want op het einde speelden we een quiz! Als beloning kwam de papa van Vic op bezoek. Hij was Prins Carnaval in 1992.

Sportnamiddag

We hebben er een hele fijne namiddag opzitten! In "Alles met de bal" maakten we kennis met heel wat leuke balspelletjes...De tijd vloog snel en vroeger dan verwacht , moesten we alweer terugkeren...

Lichtmis !

Omdat het vandaag Lichtmis was, trakteerde de juf met pannenkoeken. Ze smaakten heerlijk met bloemsuiker,bruine suiker, siroop, confituur, choco of slagroom...Lekker, zeg!

Timmeren 4A

Leeruitstap naar Brussel

Omdat we over België en onze hoofdstad leerden, spoorden we op 17 januari naar Brussel. We bezochten daar in het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling van kunstenaar René Magritte. Een gids leidde ons rond en toonde ons heel wat prachtige schilderijen. Nadien wandelden we tot aan het koninklijk paleis. Wat een prachtig en mega-groot gebouw, zeg ...Na de lunch hielden we een zoektocht op de Grote Markt. Hier zagen we heel wat indrukwekkende gebouwen. Tijdens onze wandeling doorheen de stad ontmoetten we 2 heel bekende Brusselaars : Manneke Pis en Jeanneke Pis ...We hebben heel wat bijgeleerd en vonden deze leeruitstap kei-leuk!

Computerles in 4B

We leerden werken met "paint" en bekwamen prachtige tekeningen op ons computerscherm !Hierop waren we terecht heel fier...:-)

Pepernoten maken!

Sint-Maarten en zijn Pieten op bezoek

We hadden er erg naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover ! De Sint en zijn Pieten kwamen bij ons op bezoek...We lazen onze zelfgemaakte rijmversjes voor en kregen een grote zak met leuke cadeautjes voor onze klas. Iedereen kreeg ook een puntzak met heel wat lekkers erin...Ons dansje (zie bij de filmpjes) was de afsluiter van een reuzeleuke dag !!

Halloween in 4B

Deze week was écht bangelijk! Elke dag keken we uit om de belevenissen van Mevrouw Spinrag te horen. We ontfutselden Dracula-raadsels op de computer. We lieten onze hersenen kronkelen tijdens een spannende herfstquiz...We sloten deze week af met een Halloween-party die je kan bekijken en beluisteren bij de filmpjes op deze site.

Halloween in 4A

Eerst maakten we slijm...heerlijk plakkerig, snotterig, vettig slijm...Brrrr.... Daarna dansten we erop los !

Het 4e leerjaar op leeruitstap naar Mechelen

Op 26 oktober spoorden we naar Mechelen om er het Speelgoedmuseum te bezoeken. We ontdekten er heel wat soorten speelgoed, zowel oud als modern, maar ook speelgoed uit andere landen. Samen met een klasvriendje moesten we heel goed uitkijken naar het speelgoed en de info-kaartjes hierbij om onze opdrachten te kunnen oplossen. Zo kwamen we o.a. te weten waar de naam "teddy"-beer vandaan kwam...Na het middageten mochten we vrij spelen op de grote speelgoedtafels. Vlugger dan verwacht was het tijd om terug naar school te keren...Het was een leerrijke en kei-leuke dag!

EHBO in 4B

In de wero-les leerden we over de inhoud van de EHBO-koffer. Nadien mochten we dit bij elkaar ook even uittesten... Leuk en leerrijk !

Muzikaal talent in 4B

Warre en Tibo brachten ons met hun prachtige instrumenten heel mooie muziekstukjes. Wil je meegenieten? Bekijk en beluister dan onze filmpjes...

Renée en Warre uit 4B in de leerlingenraad

Na een spannende verkiezingswedstrijd zullen Warre en Renéé onze klas vertegenwoordigen in de leerlingenraad. We wensen hen alvast veel succes !!

4B klaar voor de start

We zijn weer gestart voor een gloednieuw schooljaar in een splinternieuwe klas...

4e leerjaar loopt naar de maan

Om de actie "Loop naar de maan" van Kom op tegen Kanker te steunen, liepen de vierdes samen 1 km op het voetbalveldje. Nadien deden we nog leuke buitenspelletjes...Het was een fijne afsluiter van een zonnige namiddag!

De avonturen van 4C kan je volgen op Facebook.

Volg 4C en juf Emma hier.