Fotoalbum vierde leerjaar

Welkom in 4B

We zijn gestart voor een gloednieuw schooljaar in een splinternieuwe klas !

Leeruitstap Gent

We leren dit jaar over onze provincie-hoofdplaats Gent. Daarom bezochten we hier het Gravensteen, de bekende burcht uit de Middeleeuwen. We werden er allen tot ridder geslagen. Je kan dit bekijken bij de filmpjes op deze site. In de kelder vonden we de schat ! Die schitterde als goud en smaakte bovendien heel lekker...Na de middag bezochten we het huis van Alijn. We maakten hier kennis met het leven in de 20 ste eeuw. Heel boeiend en leerrijk!

4A  bouwt kastelen

Dierendag

Op 4 oktober was het werelddierendag! Daarom mochten we vandaag onze huisdieren eens meebrengen naar de klas. Wat was het fijn om ze te aaien en te knuffelen....We zijn ook heel wat te weten gekomen over deze lieve diertjes. Ons dierendansje kan je bekijken bij de filmpjes. Kortom het was een heel leuke dag die we niet vlug zullen vergeten!

Dag van de jeugdbeweging

Op vrijdag 18 oktober was het Dag van de jeugdbeweging. Daarom kwamen we in uniform naar school. Een fijne belevenis...

Leeruitstap naar het Speelgoedmuseum

Op 24 oktober spoorden we naar Mechelen om er het Speelgoedmuseum te bezoeken. We ontdekten er heel wat soorten speelgoed, zowel oud als modern, maar ook speelgoed uit andere landen. Samen met een klasvriendje moesten we heel goed uitkijken naar het speelgoed en de info-kaartjes hierbij om onze opdrachten te kunnen oplossen. Zo kwamen we o.a. te weten waar de naam "teddy"-beer vandaan kwam...Na het middageten mochten we vrij spelen op de grote speelgoedtafels. Vlugger dan verwacht was het tijd om terug naar school te keren...Het was een leerrijke en kei-leuke dag!

Halloween

Deze week was écht bangelijk! Elke dag keken we uit om de belevenissen van Mevrouw Spinrag te horen. We ontfutselden Dracula-raadsels op de computer. We lieten onze hersenen kronkelen tijdens een spannende herfstquiz...We sloten deze week af met een Halloween-party die je kan bekijken en beluisteren bij de filmpjes op deze site.

Wortelfeest voor de Sint

Het was een super spannende week! Elke dag kregen we een opdracht van de Sint. Vandaag moesten we een wortelfeest voorbereiden... We maakten wortelstaafjes in een dipsausje en mochten ook proeven van de wortelsoep, wortelcake en wortelslakjes. En lekker dat het was...

De Sint en zijn Pieten op bezoek

We hadden er erg naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover ! De Sint en zijn Pieten kwamen bij ons op bezoek...We lazen onze zelfgemaakte rijmversjes voor en kregen een grote zak met leuke cadeautjes voor onze klas. Iedereen kreeg ook een puntzak met heel wat lekkers erin...Ons dansje (zie bij de filmpjes) was de afsluiter van een reuzeleuke dag !!

4B bezoekt Utopia

In groepjes gingen we op speurtocht in de bib te Aalst. Op een tablet kregen we een aantal opdrachten waarmee we ook punten konden verdienen... Dit was heel boeiend en leerrijk !

Leeruitstap naar Brussel

Omdat we over België en onze hoofdstad leerden, spoorden we op 14 februari naar Brussel. We bezochten daar in het Museum voor Schone Kunsten de tentoonstelling van kunstenaar René Magritte. Een gids leidde ons rond en toonde ons heel wat prachtige schilderijen. Nadien wandelden we tot aan het koninklijk paleis. Wat een prachtig en mega-groot gebouw, zeg ...Na een picknick op de Kunstberg hielden we een zoektocht op de Grote Markt. Hier zagen we heel wat indrukwekkende gebouwen. Tijdens onze wandeling doorheen de stad ontmoetten we 2 heel bekende Brusselaars : Manneke Pis en Jeanneke Pis ...We hebben heel wat bijgeleerd en vonden deze leeruitstap kei-leuk!