Fotoalbum vierde leerjaar

Spelnamiddag in 4B

Deze week leerden we heel wat over speelgoed : hoe de kinderen in de 16e eeuw speelden, over speelgoed in de kindertijd van onze ouders en grootouders maar ook over speelgoed in andere werelddelen...Een spelletjesnamiddag met ons eigen speelgoed mocht dan ook zeker niet ontbreken! We beleefden er samen veel pret aan...

Sint-Maarten en zijn Pieten op bezoek

We hadden er erg naar uitgekeken en eindelijk was het dan zover ! De Sint en zijn Pieten kwamen bij ons op bezoek...We lazen onze zelfgemaakte rijmversjes voor en kregen een grote zak met leuke cadeautjes voor onze klas. Iedereen kreeg ook een puntzak met heel wat lekkers erin...Ons dansje (zie bij de filmpjes) was de afsluiter van een reuzeleuke dag !!

Halloween in 4B

Deze week was écht bangelijk! Elke dag keken we uit om de belevenissen van Mevrouw Spinrag te horen. We ontfutselden Dracula-raadsels op de computer. We lieten onze hersenen kronkelen tijdens een spannende herfstquiz...We sloten deze week af met een Halloween-party die je kan bekijken en beluisteren bij de filmpjes op deze site.

Leeruitstap naar Mechelen

Op 25 oktober spoorden we naar Mechelen om er het Speelgoedmuseum te bezoeken. We ontdekten er heel wat soorten speelgoed, zowel oud als modern, maar ook speelgoed uit andere landen. Samen met een klasvriendje moesten we heel goed uitkijken naar het speelgoed en de info-kaartjes hierbij om onze opdrachten te kunnen oplossen. Zo kwamen we o.a. te weten waar de naam "teddy"-beer vandaan kwam...Na het middageten mochten we vrij spelen op de grote speelgoedtafels. Vlugger dan verwacht was het tijd om terug naar school te keren...Het was een leerrijke en kei-leuke dag!

4A maakt kastelen

Herfstwandeling met de kleuters

Onder een stralende herfstzon trokken we met onze laarsjes aan op wandel naar het recreatiecentrum in Gijzegem. Met materiaal uit de natuur maakten we leuke herfsttafereeltjes...Het was écht genieten voor klein en groot !

Kastelen bouwen in 4B

Na ons bezoek aan het Gravensteen, probeerden we zelf ook om kastelen te bouwen...We beleefden er veel pret aan en de resultaten waren prachtig !

Een konijn op bezoek in 4B

Vandaag mocht het reuze-konijn van Arnaud eens op bezoek komen in onze klas ! Het was een heel lief diertje dat heel zacht aanvoelde...Wij vonden hem super leuk ! Alvast een heel fijne belevenis....

Dierendag

Omdat het op 4 oktober dierendag was, kwam de hond van Lore en Marie op bezoek. We vonden dit allemaal reuzefijn !

Leeruitstap Gent

We leren dit jaar over onze provincie-hoofdplaats Gent. Daarom bezochten we hier het Gravensteen, de bekende burcht uit de Middeleeuwen. We werden er allen tot ridder geslagen. Je kan dit bekijken bij de filmpjes op deze site. In de kelder vonden we de schat ! Die schitterde als goud en smaakte bovendien heel lekker...Na de middag bezochten we het huis van Alijn. We maakten hier kennis met het leven in de 20 ste eeuw. Heel boeiend en leerrijk!

Tableau vivant in 4A

De "dorpsschool" van Ferdinand De Braekeleer. Het was heel anders dan nu...

Samen spelen in 4A

Welkom in 4B

We zijn weer gestart voor een gloednieuw schooljaar in een splinternieuwe klas...