Fotoalbum derde leerjaar

  • Fotoalbum derde leerjaar

Nog enkele foto's van de 2 laatste dagen van ons zo bijzondere schooljaar! Een lekker ijsje als beloning!

Op 8 juni mochten we terug naar school! Joepie! Kijk maar ! We maakten een uitkijkslinger met vlaggetjes vanuit ons kot. Die versiert nu de klas! Het is wel wennen. De klas en school zijn coronaproof... Handen veel ontsmetten, spelen en eten in onze bubbel, een juf met mondmasker,... Nu extra ons best doen om nog enkele weken veel te herhalen en bij te leren!

Veel groetjes van Jorne tijdens het videogesprek met de klas!

Hallo iedereen! Met mij nog steeds alles oké! Kijk maar! Veel groetjes!

Veel groetjes van Brent!

Veel groetjes van Largo aan iedereen! Kijk maar!

Wij houden een videodagboek bij vanuit ons kot. Daarom fotograferen we veel en maken filmpjes als souvenir voor later. Want dit is toch allemaal heel uitzonderlijk en raar. We hebben ook cakejes gebakken voor de zorgsector, die zijn we gaan afgeven in het OLV ziekenhuis en het ASZ in Aalst. We hebben er ook gemaakt voor het rusthuis aan de school, bij juf Hildeke. We hebben een grote vlag geknutseld voor aan ons raam. We maken postkaartjes voor de mensen in het rusthuis (Lara had deze taak gekregen via de school voor stellen en muzo en Alec heeft meegedaan.) We gaan een dag fietsen en de andere dag wandelen... Je ziet wij houden ons goed en creatief bezig in ons kot... Groetjes uit ons kot! Alec en mama Nathalie

Alice was jarig op 9 mei! Hoera 9 jaar! Proficiat, Alice! Papa, broer en zus staken haar 9 keer omhoog...

Op vrijdag 13 maart deden we mee met de nationale pyamadag van Bednet . Zo steken wij een hart onder de riem van zieke kinderen. BedNet zorgt ervoor dat kinderen en jongeren die tijdelijk niet naar school kunnen door ziekte, de les in hun klas live kunnen volgen, van thuis uit. Zo zijn ze mee met de lessen en blijven ze in contact met hun vrienden. Spijtig genoeg was dit onze laatste 'normale' schooldag uit de precoronatijd. Ondertussen krijgen we nu reeds maanden aanloopleren en mochten we niet terug naar de school. We leren 'vanuit ons kot' :wekelijks taken oplossen, videogesprek, instructiefilmpjes begrijpen,... Een hele klus voor de kinderen en de ouders...

Op vrijdag 21 februari vierden we carnaval met de hele school! Er waren een supertoffe prinsenverkiezing, lekkere hotdogs voor iedereen, een ajuinenworp, een gekke stoet met al onze gewonnen prinsen en prinsessen en de Aalsterse prinsen kwamen zingen en dansen. Largo van onze klas won en werd de Voil Janettenprins! Hoera! Proficiat ook aan de winnaars van de ajuinenworp! Wat een gek en fantastisch carnavalsfeest!

Donderdagnamiddag 20 februari was er een leuke knutselnamiddag samen met het tweede, derde en vierde leerjaar. We knutselden grappige clowns, gekke maskers en leuke figuurtjes! Kijk maar!

Op vrijdag 14 februari brachten we een bezoek aan de carnavalshallen en het carnavalsmuseum te Aalst. De gids vertelde ons heel wat over de bouw van de prachtige praalwagens en over carnaval in Aalst. Indrukwekkend zeg!

Op donderdag 30 januari mocht het derde leerjaar deelnemen aan de jaarlijkse schoolfuif georganiseerd door de leerlingenraad. Het werd een fantastische en spetterende foute party!

Op 25 januari 2020 was het Chinees Nieuwjaar. Het jaar van de rat. Met onze zelfgeknutselde Chinese draken en leeuwen vormden we een mini-stoet en schonken we een gelukskoekje met een wensspreuk aan elke klas. Daarna smulden we nieuwsgierig van ons eigen gelukskoekje. En welke wens zat erin verstopt?

Tijdens de advent werkten we rond het project van Welzijnszorg "Samen solidair tegen armoede’ 1 op 5 kinderen leven in armoede in ons land en krijgen niet dezelfde kansen. Samen met Robbie en zijn vrienden ontdekten we de problemen die zij ervaren en hoe ze zich hierbij voelen. We ontdekten wat solidair zijn kan betekenen. Dit langs een verhaal, een boek, een zelfontworpen solidariteitsmemoy en we werden echte RAKtivisten. (RAK = ‘Random Acts of Kindness’ zomaar doen voor mekaar.) We leerden ook een solidariteitslied en zochten er zelf een passend dansje bij. We zongen en dansten dit lied tijdens de sfeervolle kerstviering met de hele school in de kapel. We verzamelden met onze school etenswaren voor de Sociale Kruidenier te Aalst. Ons kerstfeestje was supergezellig met een sterrenshow, kerstliedjes, een hapje en een drankje en natuurlijk pakjes!

3B kreeg in november antwoord op hun brief aan Koningin Mathilde naar aanleiding van hun deelname aan de actie 'Saved by the bell'. Lees maar... Onze brief en foto's van onze actie plaatsten we reeds in oktober op deze website.

In november verrassen we onze lieve oma's en opa's met een klein knutselwerkje, per post bezorgd. De postbode zal het druk hebben...

Samen klimmen, gooien, fietsen, dansen, springen, spelen, .... Spelcarrousel was heel leuk!

De hele week werkten we rond het supergrappige verhaal 'Het Lachje van Sint'. We mochten deeltjes naspelen met de handpoppen, het portret van Sint en vlagjes knutselen, zingen, dansen,... De Sint had deze week voor iedere dag een gezonde opdracht. Zo hielden we met de hele school een gezonde wortelreceptie en dansten we onze spieren soepel. De onvoorzichtige Stuurpiet had wel een ongeluk met de boot en alle emmers met de opdrachten vielen in het water. Gelukkig kwam alles toch nog tijdig in orde. Wat een avontuur! De Pieten kwamen ook koekjes strooien in de klas! Wat een rommel lieten ze achter. En wij mochten het weer opruimen... Vrijdag kwamen Sint en de Pieten rijdend met een gocart naar onze school. Heel milieuvriendelijk! We zongen ons sintenraplied als echte rappers en kregen lekkere snoep en een grote zak cadeautjes voor de klas. Dankjewel Sint en Piet!

Griezelige spinnen en bostrolletjes knutselen, een hele hoop enge liedjes en versjes leren, bewegen op akelige muziek, nare tekeningen en schaduwen verzinnen en luisteren naar het spannende, griezelige verhaal van de vreselijke, beenknekelende spugeluur of was het nu een rapschranzer... ?Ja, echt bangelijk!

Op 18 oktober was het de dag van de jeugdbeweging! Wel 6 kinderen uit 3B zijn bij Chiro of de Scouts!

Het is zover! We tellen tot 1000 in het derde leerjaar!

263 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Goed onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes op 4 oktober, de dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen. Filmpjes van kinderen uit de hele wereld die ons vertelden hoe belangrijk zij school vinden en welke problemen ze ondervinden, deden ons besluiten hoeveel geluk wij wel hebben dat we wel naar school kunnen. We interviewden onze directie hierover en stuurden een brief aan koningin Mathilde (ambassadeur voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen o.a. voor kwaliteitsonderwijs) om onze ideeën en voorstellen voor goed onderwijs met haar te delen.

Met al onze zintuigen genieten van de herfst in het park: bomen meten, voelen, observeren, tekenen, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

Woensdag 18 september was het dag van de sportclub. We kwamen allemaal in onze sportkledij naar school! Kijk eens hoeveel sportievelingen in 3B zitten!

Wie zit daar zo flink aan onze schoolbanken?

Een heleboel foto's die vertellen dat 3B superflink van start ging! 3B is er alleszins klaar voor...