Fotoalbum derde leerjaar

 

De avonturen van 3A en 3B kan je hieronder volgen:

Mr. Zaman ging met pensioen op vrijdag 29/10. Dat vierden we met een groot dank-je-wel-feest. Alle kinderen verkleed als directeur heetten hem welkom op de rode loper. Dan was er een feestelijk ontbijt met de oud-leerkrachten, optredens met dans en zang door alle klassen, lekkere hotdogs en tenslotte hem dansend uitwuiven. Van iedere klas kreeg hij een klein cadeautje: een versierd Duvelflesje. Veel geluk nog Mr. Zaman, we zullen je missen.

Kijk eens naar onze herfstknutsels...

Vrijdag 22 oktober was het 'Dag van de jeugdbeweging'. Kijk wie er in onze klas lid is van de Scouts en de Chiro... We kwamen in ons uniform naar de klas. Tijdens de speeltijd kon iedereen zich in de jeugdbeweging wanen. We speelden samen coole spelletjes en zongen leuke liedjes.

258 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Goed onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes doorheen heel onze school op 5 oktober, de internationale dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen. Filmpjes van kinderen uit de hele wereld die ons vertelden hoe belangrijk zij school vinden en welke problemen ze ondervinden, deden ons besluiten hoeveel geluk wij wel hebben dat we wel naar school kunnen. We ondervonden het zelf ook. Na de lockdown waren we blij dat we de schoolbel weer hoorden rinkelen. Goed onderwijs voor iedereen is een recht. Daar moeten de presidenten en de ministers in alle landen voor zorgen. Samen met meer dan 500 scholen in ons land nam 3B deel aan deze actie. We staan ook op de Facebookpagina van Saved by the bell.

Met al onze zintuigen genieten van de herfst: bomen observeren, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn, de spar en de den! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

Kijk eens naar die grote groep enthousiaste sportievelingen van 3B! Ze vertelden ons een heleboel over tennis, basketbal, voetbal, zwemmen, dans, gymnastiek, paardrijden,...

Dromen, nadenken, ervaren...Krijgt iedereen gelijke kansen in de wereld? Hoe kunnen we ook thuis meewerken aan het behoud van onze aarde? Uitwisselen maar...

Tafels verder inoefenen via verschillende spelletjes. Ook een leuk bosspel: Geraken de dieren tijdig aan hun wintervoorraad? Opgelet voor de sluwe vos! En wie wordt een echte legomaster?

Vaarwel zomer en vakantie... Vaarwel zon... In groepjes overleggen hoe we ons zomerversje gaan naar voor brengen. Maar toch... In onze klas schijnt steeds de zon. Kijk maar naar onze knutsel- en stelwerkjes op de zonnetjes.

Wie zit daar in onze klas? En wie neust daar in onze banken? De mama's en papa's kwamen op bezoek en waren heel aandachtige luisteraars net zoals hun kinderen. :)

Welkom in 3B! Blij dat je er bent! We vliegen erin en zijn geland in 3B... We gingen goed van start. Kijk maar!