Fotoalbum derde leerjaar

 

De avonturen van 3A en 3B kan je hieronder volgen:

Een knotsgekke carnaval op school!

22 januari 2023 was het Chinees Nieuwjaar! 2023 is het jaar van het konijn. We knutselden elk een Chinese kleurrijke draak. De boze geest Nian die de Chinezen telkens met Nieuwjaar verjagen met drakenstoeten, vuurwerk en veel rode kleuren; zal nu wel gevlucht zijn voor die heleboel rode en kleurrijke draken in onze klas. Wrauw!

Dinsdag 17 januari was er een grote nieuwjaarsreceptie op onze school. 3A en 3B haalden hun handen uit de mouwen om een gezond hapje te voorzien!

Tijdens de advent werkten we rond digitale uitsluiting en ongelijkheid, de adventsactie van Welzijnszorg. Samen met Robbie en zijn vrienden ontdekten we dit in het thema voor de lagere school 'Een digi-wereld voor iedereen'. We versierden onze klas met zelfgeknutselde kerstbomen, -kransen en -sterren. We trokken onze gekke kersttruien aan en ons kerstfeestje was supergezellig met een sterrenshow, kerstliedjes, een hapje, een drankje en natuurlijk pakjes! Kijk maar!

3A en 3B gingen naar de opera. De dochter van de koningin van Dag werd ontvoerd! Samen met de Flierefluiter gingen wij op zoek naar de ontvoerde prinses. Wat een spannend en grappig verhaal!

In november verrassen we onze lieve oma's en opa's met een klein knutselwerkje, per post bezorgd. De postbode zal het druk gehad hebben...

Op maandag 14 november beleefden we een heel leuke en sportieve BAM-dag. BAM staat voor Beweeg Anders en Meer.

De hele week werkten we rond het supergrappige verhaal 'Het Lachje van Sint'. We mochten deeltjes naspelen met de handpoppen, het portret van Sint en vlagjes knutselen, zingen. We hielden ook in kleine groepjes een sintzoektocht naar QR-codes met leuke opdrachten op de iPad. Zwarte Piet kwam weer koekjes strooien in de klas! Wat een rommel liet hij achter. En wij mochten het weer hip opruimen...En dan kwamen Sint en de Pieten op bezoek. Heel hip met de vuilniswagen kwamen ze nu. Sint was blij met onze hippe knutselwerkjes. We zongen ons sintenraplied als echte rappers en kregen lekkere snoep en een grote zak cadeautjes voor de klas. Dankjewel Sint en Piet!

Muzische herfst in 3B: boetseren, knutselen, dichten, zingen en dansen,... Kijk maar.

Vrijdag 21 oktober was het 'Dag van de jeugdbeweging'. Kijk wie er in onze klas lid is van de Scouts , de Chiro, ... We kwamen in ons uniform naar de klas. Tijdens de speeltijd kon iedereen zich in de jeugdbeweging wanen. We speelden samen coole spelletjes en zongen leuke liedjes.

259 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Goed onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes doorheen heel onze school op 5 oktober, de internationale dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen. Filmpjes van kinderen uit de hele wereld die ons vertelden hoe belangrijk zij school vinden en welke problemen ze ondervinden, deden ons besluiten hoeveel geluk wij wel hebben dat we wel naar school kunnen. We ondervonden het zelf ook. Na de lockdown waren we blij dat we de schoolbel weer hoorden rinkelen. Goed onderwijs voor iedereen is een recht. Daar moeten de presidenten en de ministers in alle landen voor zorgen. Samen met meer dan 480 scholen in ons land nam 3B deel aan deze actie. We staan ook op de Facebookpagina van Saved by the bell.

Dinsdag 4 oktober gingen we op uitstap naar Dendergalm! Samen gingen we op zoek naar verschillende bladeren, vruchten, schors, ... En natuurlijk gingen we daar ook spelen!

Woensdag 28 september was het dag van de sportclub. Kijk eens naar die grote groep enthousiaste sportievelingen van 3B! Ze vertelden ons een heleboel over rugby, korfbal, basketbal, voetbal, zwemmen, dans, paardrijden,...

Wie zit daar in onze klas? En wie neust daar in onze banken? De mama's en papa's kwamen op bezoek en waren heel aandachtige luisteraars net zoals hun kinderen. :)

Vaarwel zomer en vakantie... Vaarwel zon... In groepjes overleggen hoe we ons zomerversje gaan naar voor brengen. Maar toch... In onze klas schijnt steeds de zon. Kijk maar naar onze knutsel- en stelwerkjes op de zonnetjes.

Welkom in 3B! Blij dat je er bent! We vliegen erin en zijn geland in 3B... We gingen goed van start samen met Hip, Hap en Hop. Kijk maar!