Fotoalbum derde leerjaar

De avonturen van 3C kan je hier volgen op Facebook.

 

De avonturen van 3A en 3B kan je hieronder volgen:

De Sint is radeloos want hij is zijn mijter kwijt! Hij vraagt ons in een brief om hem te helpen zoeken. De pieten hebben een plan gemaakt waarmee we de mijter moeten vinden. Onze zoektocht doorheen de gangen van de kelderverdieping verliep langsheen een heleboel leuke pietenopdrachten en -mopjes! Maar… De mijter vonden we niet, wel een nieuwe opdracht! Het derde leerjaar mag een dansje doen en mee de zaal versieren wanneer de Sint op bezoek komt. Het wordt ongetwijfeld een fantastisch feest. Hopelijk vindt Sint tijdig zijn mijter! Wij deden alleszins ons best...

Vrijdag 23 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. In onze klas gaan kinderen ieder weekend ravotten bij de Chiro, de KSA en de Scouts van hun dorp. Dat vinden zij supertof!

Kijk eens naar onze herfstknutsels... En ook... 'De vruchten zongen in koor een liedje... Het klonk bar. Nee, zei de peer, dat doen we niet meer!Oef, zuchtte de noot, ik schaamde me dood! Het klonk nochtans heel goed... :)

Tafels verder inoefenen via verschillende spelletjes. En een leuk bosspel: Geraken de dieren tijdig aan hun wintervoorraad? Opgelet voor de sluwe vos!

Met al onze zintuigen genieten van de herfst: bomen observeren, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn, de spar en de den! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

258 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Goed onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes op 5 oktober, de internationale dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen. Filmpjes van kinderen uit de hele wereld die ons vertelden hoe belangrijk zij school vinden en welke problemen ze ondervinden, deden ons besluiten hoeveel geluk wij wel hebben dat we wel naar school kunnen. We ondervonden het zelf ook. Na de lockdown waren we blij dat we de schoolbel weer hoorden rinkelen. Goed onderwijs voor iedereen is een recht. Daar moeten de presidenten en de ministers in alle landen voor zorgen. Samen met 429 scholen in ons land nam 3B deel aan deze actie. We staan ook op de Facebookpagina van Saved by the bell.

In groepjes overleggen: 'Hoe zorg ik mee voor het milieu?' Kroko verslond reeds een heleboel boeken. Lezen maar... De zon schijnt altijd in onze klas. Kijk maar... Onze werkwinkel met moet- en magtaken. Enz.

Kijk eens naar onze enthousiaste sportievelingen van 3B! Ze vertelden ons een heleboel over atletiek, korfbal, basketbal, voetbal, taekwondo, judo, dans,...

3B van start! Kijk maar...