Fotoalbum derde leerjaar

De avonturen van 3C kan je hier volgen op Facebook.

 

De avonturen van 3A en 3B kan je hieronder volgen:

Kijk eens wat we kunnen op onze fiets! We zijn allemaal meester op de fiets!

Op donderdag 17 juni gingen we samen met het eerste en het tweede leerjaar op schoolreis naar Bellewaerde. Het werd een toffe, leuke uitstap om dit bijzondere coronaschooljaar af te sluiten.

We speelden een rollenspel met onze zelfgeknutselde handpoppen. Daarbij verzonnen we zelf de spelinhoud en een goede verhaalopbouw. Ook hielden we rekening met de houding en de bewegingen van de pop en met een correct stemgebruik.

In groepjes gingen we experimenteren met licht en schaduw. We ervaarden ook kijklijnen in de werkelijkheid. We weten nu dat dingen dichtbij groter lijken dan ver-weg.

Delen doet goed. Ook met het Zuiden. We maakten kennis met het leven van Christopher uit Congo. We leerden dat we elkaar broodnodig hebben. Delen met het Zuiden is ook broodnodig. Via een spel, een lied en de brieven van Christopher leerden we hoe Broederlijk Delen mensen en organisaties in het Zuiden helpt. Wij zijn ook delers. Samen met onze vrienden, ouders, familie zamelden we geld in voor onze sponsortocht voor het Zuiden. Binnenkort gaan we stappen voor het Zuiden en zo ook ons steentje bijdragen. De paashaas kwam langs in de klas! Joepie! En wat vind je van onze geknutselde paaskippen. Die gaan onze paastafel mooi versieren. Smul een lekker eitje en een vrolijk paasfeest!

Zoals rasechte dj's mixten we verschillende muziekjes, stemmen en geluiden tot prachtige dj-sets! Ze werden opgenomen en naar onze ouders gemaild. Cool was dat. We beleefden er veel plezier aan. Voor een swingend feestje moet je nu in 3B zijn!

Maart is jeugdboekenmaand. Lezen is een feest! Lezen maar! Boeken staan in de kijker met onze boekenbox, een leesbingo, het feestboekenlied van kapitein Winokio,... We bekeken ook online het leuke poppenspel 'Hiep, hiep, hoera ...Feest' in het thema van de jeugdboekenmaand.

Vrijdag 12 februari 2021 was het Chinees Nieuwjaar! 2021 is het jaar van de os. We knutselden elk een Chinese kleurrijke draak. De boze geest Nian die de Chinezen telkens met Nieuwjaar verjagen met drakenstoeten, vuurwerk en veel rode kleuren; zal nu wel gevlucht zijn voor die heleboel rode en kleurrijke draken in onze klas. Wrauw!

Prachtige sneeuwmannen en winterlandschapjes!

Ons kerstfeestje was supergezellig met een sterrenshow met prachtige dansjes, een mopjestapper en een kerstoneeltje. En ook kerstliedjes, een hapje en een drankje en natuurlijk pakjes!

Onze school neemt deel aan de actie van 'De warmste week' door warme kledij in te zamelen voor ons goed doel de vzw Arminaa (Armoede in Aalst). We knutselden kleurrijke vlammetjes 'Hier brandt een vlam voor jou!' en spelden die op de meegebrachte kledij. Sommigen knutselden ook reuzegrote vlammen om op te hangen aan de ramen van onze school. Zo proberen we een vlammetje te zijn voor de mensen die het moeilijk hebben. Zo maakt onze school ook het verschil tijdens 'De warmste week'.

Een goede woning zorgt voor onbetaalbare momenten. Voor 1 op de 5 huishoudens is wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar. Dit zegt de adventsactie Welzijnszorg 'Samen tegen armoede' in deze kerstperiode. Samen met Robbie en zijn vrienden ontdekten we dit in het thema voor de lagere school 'Een (t)huis met een hart'. Bij het prachtige themalied zochten we in 4 groepjes zelf passende danspasjes. Iedereen werkte en danste enthousiast mee. Kijk maar...

Vrijdag 11 december was op onze school 'Foute kersttruiendag'. 3B deed echt zijn best. Zie je ons schitteren in onze mooie creaties? Leuk zeg!

De voorleesweek in november duurde op onze school wel 3 weken. Iedere dag keken we samen uit naar een verhaal dat werd voorgelezen door een dappere 'Masked reader'. Rara wie zijn ze? Wie kon ze ontmaskeren?

In november verrassen we onze lieve oma's en opa's met een klein knutselwerkje, per post bezorgd. De postbode zal het druk hebben...

Het bezoek van Sint kon niet doorgaan aangezien de school dicht was door de coronapandemie. Gelukkig had Sint zijn mijter uiteindelijk tijdig terug. Mr. Zaman heeft het mogen uitleggen. Dat zagen we in het filmpje. Na de lange herfstvakantie wachtte ons een verrassing in de klas. Sint en zijn Pieten brachten ons cadeautjes en lekkers! Dank je wel Sint!

Eén van onze online-opdrachten was in Word de titel 'Welkom Sint en Piet!' maken en er een mooie tekening, collage of briefje bijvoegen. Hier zijn enkele prachtige creaties. Bravo! Sint en Piet zullen zich welkom voelen bij jullie thuis. Heb jij ook nog een tekening? Mail ze nog snel door!

De Sint is radeloos want hij is zijn mijter kwijt! Hij vraagt ons in een brief om hem te helpen zoeken. De pieten hebben een plan gemaakt waarmee we de mijter moeten vinden. Onze zoektocht doorheen de gangen van de kelderverdieping verliep langsheen een heleboel leuke pietenopdrachten en -mopjes! Maar… De mijter vonden we niet, wel een nieuwe opdracht! Het derde leerjaar mag een dansje doen en mee de zaal versieren wanneer de Sint op bezoek komt. Het wordt ongetwijfeld een fantastisch feest. Hopelijk vindt Sint tijdig zijn mijter! Wij deden alleszins ons best...

Vrijdag 23 oktober was het de dag van de jeugdbeweging. In onze klas gaan kinderen ieder weekend ravotten bij de Chiro, de KSA en de Scouts van hun dorp. Dat vinden zij supertof!

Kijk eens naar onze herfstknutsels... En ook... 'De vruchten zongen in koor een liedje... Het klonk bar. Nee, zei de peer, dat doen we niet meer!Oef, zuchtte de noot, ik schaamde me dood! Het klonk nochtans heel goed... :)

Tafels verder inoefenen via verschillende spelletjes. En een leuk bosspel: Geraken de dieren tijdig aan hun wintervoorraad? Opgelet voor de sluwe vos!

Met al onze zintuigen genieten van de herfst: bomen observeren, vruchten en blaadjes verzamelen... Nu herkennen we de eik, de beuk, de paardenkastanje, de tamme kastanje en de esdoorn, de spar en de den! Daarna lekker spelen in de speeltuin!

258 miljoen kinderen kunnen niet naar school. Dat vinden wij niet kunnen. Goed onderwijs is een recht. Daarom rinkelen wij met belletjes op 5 oktober, de internationale dag van de leerkracht. Iedereen moet horen dat wij onderwijs overal en voor iedereen willen. Filmpjes van kinderen uit de hele wereld die ons vertelden hoe belangrijk zij school vinden en welke problemen ze ondervinden, deden ons besluiten hoeveel geluk wij wel hebben dat we wel naar school kunnen. We ondervonden het zelf ook. Na de lockdown waren we blij dat we de schoolbel weer hoorden rinkelen. Goed onderwijs voor iedereen is een recht. Daar moeten de presidenten en de ministers in alle landen voor zorgen. Samen met 429 scholen in ons land nam 3B deel aan deze actie. We staan ook op de Facebookpagina van Saved by the bell.

In groepjes overleggen: 'Hoe zorg ik mee voor het milieu?' Kroko verslond reeds een heleboel boeken. Lezen maar... De zon schijnt altijd in onze klas. Kijk maar... Onze werkwinkel met moet- en magtaken. Enz.

Kijk eens naar onze enthousiaste sportievelingen van 3B! Ze vertelden ons een heleboel over atletiek, korfbal, basketbal, voetbal, taekwondo, judo, dans,...

3B van start! Kijk maar...